(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Cizrna na italský způsob
Potřebné ingredience
Cizrnu necháme namočenou 8 - 12 hodin (do vody přidáme jedlou sodu, asi půl lžičky na 0,5 l vody). Pak vodu slijeme a cizrnu propláchneme. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a celer, na čtvrtky nakrájená rajčata, přidáme cizrnu a zalijeme vodou. Vaříme do měkka (zhruba 120 minut v tlakovém hrnci 35 minut). Po uvaření osolíme a můžeme okořenit pálivou paprikou a posypat nakrájenou petrželí. Můžeme podávat samostatně anebo smícháme s těstovinami.
Postup přípravy
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé